2009 ydu bahar senlikleri icin acilmis olan imza kampanyasi – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
bu gidişata isyan eden ydu gençleri tarafından başlatılmış olan kampanyadır. imzaların belli bir sayıya ulaşması halinde yazılı olarak rektörlüğe teslim edilecektir. daha çok ilgi ve imza gerektiren bu kampanyaya karşı herkes aynı duyarlılığı göstermesi temenni edilmektedir.

http://2009baharsenlikleri.ydudeolsun.com/
recep tayip erdoğan - sahne sanatları fakültesi - kktc katılımıyla imzalar verirken iyi incelenilmesi gerektiğini düşünüyorum.

http://img179.imageshack.us/img179/5921/rteaq7.jpg

facebook'da bile bir ydü grubununda binlerce kişi varken, ki tanıtımıda yapıldı sitenin, sadece 321 kişinin desteği gözükmektedir.
şimdi efendim "öğrenci kıbrısın efendisidir" desem sanırım pek yanılmış olmam (gerek türkiye nin kıbrıs üzerindeki ekonomik katkıya destek politikası gerek sosyal açıdan vs vs) buna rağmen, öğrenciye verilen 'degerin' hangi boyutta olduğunu görmek için uzaydan birilerinin gelip, bu durumu analiz etmesine de gerek yok. bunu birinci nesil (cakma)yazar olarak yani bir nebze öğrencinin sözcüsü olarak sunmaya çalışacağım. bu 'değer' kelimesinin içerdiği herhangi anlamlarından biri olan 'bahar şenlığı' ni yakın doğu Üniversite öğrencisi olarak, bizlerden mahrum etmek isteyen okul yönetimini; tüm öğrenci hallerimle kınıyorum. bahar şenliği öğrencinin 'hakkıdır'. herkesin buluştuğu, 'eşit' şartlarda eğlenilen, hileden,yalandan, uzak samimi duygularla yapılan eğlencenin yani öğrencinin en doğal hakkının saçma sapan nedenlerden ötürü bahaneler üretilerek yapılmamasını 'avrupa standartları'nda egitim verdigini iddaa eden bir kurumun en basit aciklarindan biri olarak görüyorum. yakın doğu Üniversite sinin yıllardır yapmış olduğu profesyönel çalışmalara neden: bahar şenliklerine amatör de olsa bir çözüm bularak yoluna devam etmiyor?kimse suat günsel 'den plakasının sonu 535 le biten araba istemiyor, hakkını istiyor ve bunu aramak için mücadelesini veriyor ve bugün bu yazıyı okuyan herkesi bu mücadeleye ortak ediyor.

marlboronun sponsorlugunu yapmıs oldugu teoman gecesinden sonra ögrenciye sunulan bu ara konseri bahar senlik i yapmiyoruz ama bununla yetinin diyen zihniyete itafen :

Öğrencilerin yÖk'e, artık siyasi görüşlerine göre atanan rektörlere, kendilerini denek gibi kullanan eğitim sistemine, kendilerini potansiyel tehlike olarak görüp pasifize etmek için ellerinden geleni yapan ülke yönetimine ve okul sonrası içine düştükleri iş stresi ve ya işsizlik bunalımına karşı sahip oldukları ender kalelerden biridir bahar şenlikleri.

tüm öğrencilerin birlikte eğlenebilme, paylaşabilme, bir organizasyon oluşturabilme yetkinliğidir. ancak son zamanlarda her biri birer ticari işletme mantığıyla yönetilen, kendilerini yönetim koltuğuna oturtan güçlere nasıl yaranacağını şaşırmış yönetimlere sahip olan üniversitelerde, hem kar olarak geri dönmeyen hem de gençleri bir araya getirebilen bir etkinliğin yapılma ihtimali bir sürü sudan sebeple sabote edilmektedir.

Ama biz kendi şenliğimiz için mücadelemizi vereceğiz, çünkü bu bizim birlikteliğimz, özgürlüğümüz, daha da önemlisi hakkımızdır.
gençler boşuna çırpınmayın,herşey okulun sahibine bağlı.sizin haykırışlarını duymuyor bile o.mücadelenizin aksine umursamazca kendi halinde.

suat beyin yanına çıkın rektörlüğe,yada bir hacker tutun siteyi tehdit edin,yada telefon edin yurttan.

konuşun açık açık,yada boşver kendiniz itiylen kopuğylan muhatab etmeyin.
5 yıl boyunca ydü deydım ama maalesef bır bahar şenliği goremedım..zaten bahar şenliği göremeyeceğiniz tek okul sanırım...arkadaşlarıma sürekli yalanlar söylemek zorunda kalırdım bu yıl bize bu geldi şu geldi şeklinde ah yazık bizeee...
kampanyanin son 48 saattir 800den fazla imza toplanmıştır lakin bunları bilgisayara girecek elemanlara ihtiyaç vardır.