inter rail – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
ınter rail:30 ülkeyi kapsayan demiryolu pas biletidir.

ınterrail geçerlilik süresi içinde seçilen bölge ve bölgelerde sadece 2.mevkide seyahat hakkı verir(satın alınan ülke hariç).

interrail ücretleri,yaşınıza,geçerlilik süresine ve seçilen bölge sayısına bağlı olarak değişmektedir

bölgeler ve bölgelerde yer alan ülkeler:

a bölgesi:ıngiltere,ırlanda

b bölgesi:norveç,isveç,finlandiya

c bölgesi:almanya,danimarka,ısveç,avusturya

d bölgesi:hırvatistan,macaristan,polonya,çek cumhuriyeti,slovakya,bosna-hersek

e bölgesi:belçika,fransa,lüksemburg,hollanda

f bölgesi:fas,ıspanya,portekiz

g bölgesi:ıtalya,slovenya,yunanistan,türkiye,ancona/bari/brindisi-korfu/patras

h bölgesi:bulgaristan,romanya,yugoslavya,makedonya

ınterrail hakkında merak ettiğiniz her şey için www.interrailnet.com
geçen sene yaz tatili için kullandığım bilettir.

e bölgesini seçtim ve çok eğlenceliydi.herkese tavsiye edebilirim.
interrail biletleri için uygulanan euro değerleri ddy(u: devlet demir yollari) tarafindan saptanmaktadir ve genellikle gazetelerde yayinlanan euro değeriyle farklilik göstermektedir.biletinizi alirken euro olarak ödeme kabul edilmemekte,ddy'nin saptamış olduğu euro kuru üzerinden hesaplanan ytl bilet ücretlerini ödemeniz gerekmektedir
mükemmel olay! maceracı ruha ilaç gibi gelen tatil fırsatı. tüm zorluklarına ve davetkarlığına rağmen planlı programlı gidilmeli, rüyanız eziyete dönüşmemelidir.
sadece çantanı alıp avrupayı herkesden bagımsız dolaşabilme imkanı sağlayan tren biletidir.bilet haricindeki hiçbirşeyi kapsamaz verdiğin para .yani yemeğini yatacağın yeri gezeceğin yeri herşeye sen planlarsın en süper yanıda bu olsa gerek (u: daha gidemedik ama bekle bizi eyfel)(u: kuleydin ağaç oldun ama geleceğiz)
süper bi fırsat,manyak bi deneyim,resmen bir hayat tecrübesi,hele ki kafa dengi biriyle yapılırsa acayip sonuçlar doğurabilecek olay
global pass biletiyle tüm avrupada sınırsız tren yolculuğunun mümkün olduğu gezi olayı. yakın bir arkadaş grubuyla çıkıldığında hafızalardan silinmeyecek mükemmel bir tatil fırsatı. backpackerlerin gözde tatil seçimi.

(bkz:hostel)
pasaportumda kktc giriş-çıkış mühürleri ve oturma izni kaşeleri yüzünden yunanistan onay vermedi bana.hevesim kursağımda kaldı neden anlamadım ama giden arkadaşlarımda oldu gayet hoş,tanıtıcı ,macera dolu bir activite.
avrupanın dört bir yanından gelen gençlerin buluşma yeri. interrail iyidir hoştur, bazen sefalet, rezilliktir, bazen hayatınızın en güzel günleridir, unutamayacağınız anlar yaşarsınız. plan program yapılmaz, yapan adamla gidilmez, cünkü demiryolları size göre işlemez, plan program yapan huzursuz olur, an ne gerektiriyorsa onu yaşamak gerekir avrupada. romaya tren yoksa milanoya gidersin icabında. bi de bazı trenlerde ek ücret alınır interrail biletine(supplément).