komunizm – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
utopik bir sistem. tam olarak uygulayabilen olmadi. zaten istenildigi kadar yayilma firsati bulamadigi icin kendini kanitlama olanagi da bulamadi bence. bircok dusunure gore (bkz:realizm) insanin dogasina aykiri bir sistemdir. (bkz:bencil)
herkes yetenegine göre çalısır ve herkese ancak ihtiyacı kadar verilir.asla ütopik bir sistem değildir.özel mülkiyet denen kavram ortalarda gözükmez.rusyada devam edememesinin bir çok nedeni vardır.zaten rusya'da en fazla baslayabilirdi,bunu geliştirmek diğer ülkelere kalmıştı fakat amerika bunun önüne geçmiştir.çok mu kötü bir şeydir bu.tabi ki hayır.cünkü zengine küfür eden,pahallı arabayı çizen ve bu uçuruma isyan eden insanlarız.biraz geniş düşünmek gerekir.tabular ancak beyni sınırlar.

edit: evet komünizm
ortak mülkiyete ve servetin gereksinimine göre bölüştürülmesine dayalı toplumsal düzen ya da siyasal sistemdir...
komunizmin karsıtı faşizm olarak bilinir.

müslümanlar türkiyede komünistlere dinsiz sıfatını yapıstırır.

o halde,düz mantık denklem kurarsak:

komünizm = dinsizlik ise

faşizm = müslümanlık olmaktadır.olmayadabilir.dediğim gibi düz mantık kurdum sadece.
hm ülkemizde alkol aldıktan sonra masa başında ülkeyi hatta dünyayı kurtarmadır. bugün komünistler kendilerini gayet elit görmekte ve halka inememektedirler.ses çıkarmadıkları içinde dünya 68 kuşağı olarak kalmaktalar.hayırlısı olsun...
basariyi desteklemeyen, ödüllendirmeyen sistemdir. lakin nükleer mühendis olursun, dünyayı kurtarırsın ama apartman kapıcısıyla aynı seviyedesindir.
kulaktan doğma bilgilerle saçma sapan yorumlanan bir ütopyadır..bazı kişiler bu teoriler dolusu düşünceyi basit bir kaç cümleyle özetleyebiliyorlar..lakin bunların yaptığı uğruna milyonlarca insanın öldüğü düşünceye yapılan bir saygısızlıktır..dünyayı değiştiren, burjuvaları rahatsız eden geniş ütopyadır