oruc tutmayan insanin dayak yemesi – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
her ramazan güzel ülkemde gazetelere manşet olan konudur. nedense oruç tutan 3 5 çapulcu genç yolda sigara içe sakız çiğneyen bir iki lokma bişey yiyen ya da başka birşey yapan abimiz yada ablamıza dalarlar ve ortadan yok olurlar akıllarınca ona ceza vermiş olurlar. birde alkol alanları döven zihniyet vardır. bunlar müslümanız diye geçinip aslında müslüman olmayan bırakın müslümanlığı insan olmayan varlıklardır. herkez dini ve görüşleri konusunda özgürdür sen bir insanı oruç tutuyor tutmuyor kafir müslüman vs diye ayırıp o insanın kişisel hak ve özgürlüklerine müdahale edemezsin. ramazan uzun bakalım böyle kaç tane olay görücek türk halkı!!!!
insanları dinden imandan soğutmaktan başka birşey değildir ve islam dininde böyle birşey asla yoktur,bu tamamen dini kafasından(u: ya da kıçından) uyduran geri kafalı insanların işidir..öte yandan günümüzde aynı dinin mensupları bile dikkat etmezken (u: bir kaynaktan okuduğuma göre)osmanlı döneminde ramazan ayında orda yaşayan hristiyanlar,diğer din mensupları ya da ateistler sahurdan iftara kadarki süreçte müslümanlara saygılarından halka açık ortamda bir şey yiyip içmezlermiş..(u: aklıma geldi söyliyim dedim)
oruç tutmayan insanın dayak yemesi bazı yalancı medyada yer alan haberlerdendir. örneğin bundan bir kaç sene önce gaziosmanpaşa üniv.de buna benzer bi olay olduğuna dair bir haber çıkmış ve daha sonraki yapılan soruşturmada aslında böyle bi olayın kimsenin görmediği ayrıca dövülen kimlikte de üniv.de bir öğrenci olmadığı ortaya çıkmıştır. yani ramazanın gelmesiyle medyadaki bazı din avcılarının yapmış olduğu haberlerdir aslı astarı olmadığı için katımda bi anlam ve değer ifade etmemektedir.