50 dolar saglik sigortasi ucreti – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
ayıbın daniskasıdır, geçen sene başlayan bu sene gelenek haline getirilen bir adettir.. bu parayı ödemeyenin ders kaydını yapmıyolar ama parayı ödeyene kimliği vermiyolar.. şoyle kaba bi hesapla 20.000 öğrenci olduğunu dusunursek kelle başı 50 dolardan 1 milyon dolar eder.. herkes bunu düyor demelerine rağmen kktc sınırlarında sadece bize nasip oluyor bu parayı ödemek.. biz 2 ytl lik cappy lerle ugrasırken adamlar vurgunun kralını yapıolar.. cappy yi içmeme gibi bi şansımız var ama 50 doları ödememe gibi bi ihtimalimiz yok malesef...
çılgına döndüren bir durumdur. 2 saat ders kaydi için abidik bir kağıt almak için bekledikten sonra, yani daha doğrusu parami ödedim kağıdını almak için bekledikten sonra, "ablam sağlık sigortasini ödemedin mi" lafı ile ydu bank ta hangi kuru kullandiklarini bilmeden ödenilen paradir, soygundur, hizmet yoktur, yalandır!!!

edit: paranin hangi hesaba yattiğini merak ettiğim durumdur, devlete gittiği inancim bulunmamaktadir.
daha nasıl öğrencilerden para çalarım diye düşünen suatın geçen yıl başlatığı uygulamadır ve bu yılda tüm hızıyla devam eder. bide bu para sadece koca kıbrısta bizim okuldan alınıyor buda ayrı bir tartışma konusu...
saçma bir uygulamadır. okulda ölsen cenazeni kaldırmazlar ama sağlık sigortası için ücret alırlar.
geçen dönem geçirdiğim rahatsızlıktan dolay hastanede 2 hafta yoğun bakımda kaldım ve 3500 ytl tutarındaki hastane masraflarımı kar$ılayan basit bir "50 dolarcık".

bu konuda özellikle mintterlığımı belirtesim vardır.
yakın doğu bankta sağlık sigorta harcını yatırmak için 2 saat bekleyip, sonra sıranı dekan yardımcına vermek zorunda kalışının acı bir hatırasıdır.