pizzanin kenarlarini yememek – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
bu durum turk bulusudur sebebi ise kanimca turk insaninin lahmacunun o nefis yumusakligina alismasidir.yemeyip birakilan kenarlar pizza hani marka olursa olsun mevcut olup sert geliyor diye etraftakilere aciklama yapmak da sarttir.

pizza kutularinda mutlaka bulunan fazlalik kenarlar pizzanin turkte en sevmedigi yer olarak hep kalacaktir.eger bir secenegimiz olsa

ben bir pizza istiyorum kenarsiz lutfen diyebilecek kadar kenarlardan nefret eden bir millet oldugumuz kesindir
karnı tok olan insanlarin yapabilecegi eylemdir.

edit: tabii ki hiç hoş görmedigim bir olaydir. ben bugüne kadar birakmis miyimdir tabiki hayir. kuru olsa da (u: ki genelde olmaz) yumusak olsa da yerim. pizza lan bu. birakilir mi hic.
işin sonunu düşünmeyen, hafiften bencil insanların yapabileceği birşeydir. bir kere sen yemezsen ısırıp da bıraktığın o pizzanın kenar kısmı çöpe gidecek. hadi ısırmadın da bıçakla kestin diyelim, sen güzel kısmı yedin kenar kısmı bıraktın. kime bıraktın? kim yer ulan senin artığını? ne oldu? yine çöpe gidecek. Çöpe gidiyor da hiç düşündün mü sen öyle burun kıvırıp yemeklerin çöpe atılmasına müsaade ederken birileri açlıktan geberiyor. düşünsen zaten tabağına yiyeceğin kadar yemek alır, asla da artık bırakmazdın. pizza yerken dilimleri sonuna kadar yer, artan dilim olursa paket yaptırıp evine götürür yine çöpe attırmazdın. birileri pizza kenarlarını beğenmeyip çöpe atarken birileri de kemiklerini sayıyor. ben de buradan çöpe yemek atan şiş göbekli bencil insanlara içimden sayıyorum.
pizzanın amatörce yapıldıgını gösterir , iyi yapılan bir pizzanın hamuru ince malzemesi heryerde eşit olacagından kenarın yenmemesi gibi bi durum olmazdır ... (bkz:lahmacun)

mümin: müsrifliktir vesselam...