mp3 player alinirken dikkat edilmesi gereken hususlar – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
mp3 player almayi dusunenlerin ilk bakista gozunden kacabilecek, lakin dikkat etmeleri gereken detaylar.

ornegin,

-ne kadar buyuk kapasite, o kadar iyi diye bir sey yok. 4gb'lik bir alet size omur boyu yetecektir (ben 1,5gb'lik olani bile zar zor doldurdum, ama icinde hala dinlemedigim onlarca sarki var).

-flas! flas! flas! bu aletin pili 15 saat calar gibisinden duyurulara itibar etmeyin, gerek ipod, gerek creative muvo'lar (nomad) yaklasik 5-6 saat calmaktadir. oysa ki bunlar da 15 saat civari calabildiklerini iddia etmektedirler. lakin ipod mini vaat ettigi 8 saatlik pil suresine ulasiyormus.

edit : gece acik unuttugum ve sabah hala calarken buldugum ipod nano ustune bir saat daha calmaya devam ederek beni dumur etmistir.

-kendinden pilli ise nasil sarj edildigini ogrenin. sadece bilgisayardan sarj ediliyorsa bir tatile gittiginizde kabak gibi muziksiz kalabilirsiniz. hem ipod, hem creative muvo ayni bir cep telefonu gibi sarj olmaktadir.

-mp3 player sadece muvo veya ipod degildir, dogubank'ta (mambo-x marka olsa da) her keseye gore mp3 player bulunmaktadir. bunlarin hafizalari nispeten kucuk olsa da (128 - yaklasik 30 sarki, 256 - 60 sarki, 512 mb - 120 sarki) her aksam istediginiz sarkiyi kisa surede koyup cikarabileceginizi unutmayin.

-ipod'un teknolojik albenisine kapilmamayi beceriyorsaniz kapilmayin. creative muvo'larin kullanimi daha rahat, boyutu daha ufak ve daha ucuz.

edit : su an ipod nano kullanmaktayim (ki kendisinden acayip memnunum) ve zamaninda atesli bir ipod karsitiyken simdi sistemin bir carki olmus bulunmaktayim :(

bazi can alici bakinizlar veriyor, bir uktenin daha sonuna geliyoruz.

(bkz:ipod)

(bkz:ipod mini)

(bkz:ipod nano)

(bkz:ipod shuffle)

(bkz:rio karma)

(bkz:iriver ifp 799)

(bkz:iriver ihp 140 40gb)

(bkz:creative nomad muvo2 4gb)

(bkz:creative nomad jukebox zen xtra)