abdullah gul un ermenistan a gitmesi – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
ermeni soykırımını kabul etmeyen bir vatandaş olarak pek taship etmediğim yolculuktur. ne kadar milli takıma destek için gidilse de pek iyimser karşılanmamaktadır. bugun türkiye güney kıbrıs rum yönetimimilli takımı nam-ı değer kıbrıs milli takımıile maç yapsaydı cumhurbaşkanı oraya da mı gidicekti??? dünya üzerinde sana yaptırımlar uygulatmaya çalışan bir ülkeye ayak basmak bir ülkenin haklarını savunması gereken cumhurbaşkanına hiç yakışmamaktadır. ne kadar resmi bir ziyaret olmasada hoşgörü ile karşılanması beklenmemektedir. acaba abdullah gül bu bahaneyle dünyayımı geziyordur??? bu sorularda akıllarda dolaşmıyor değildir!!!

---edit---

Türkiye Ermenistanın Karadeniz ekonomik işbirliği toplantısına davet edilmesini kabul etmiş (u:teklifi veren de türkiyedir ) ve bir adım atmıştır. hadi diyelim abdullah gül gitti ve iyi niyet belirtti ermenistan bu tutumu çok sevdi. sırf abdullah gül ermenistanı ziyaret etti diye ermenistan türkler soykırım yaptı bize toprak versin taleplerinden vazmı geçecektir??? tamam aynı coğrafya üzeind yaşıyoruz savaş dargınlık olmasındır barış olsundur. ama bir ülkeyi afedersiniz ama bilmem neresine takmayan bir ülkeye sürekli yakın olmaya çalışırsanız ne dünya sizin savunduğunuz konuyu takar ne kendi vatandaşınız. abdullah gül ermenistana resmide olsa gayri resmide olsa gitmemelidir.
abdnin tabir-i caiz ise uydu devleti konumunda olan türkiye (u: ne yazık ki)(u: kimse tam bağımsızlıktan bahsetmesin), kafkaslar balkanlar ve orta doğudaki coğrafi, askeri ve ekonomik konumu sayesinde bir güçtür. rusyave abd arasındaki gerginliğin üzerine bu ziyaretin gelmesi ki her ne kadar önceden planlanmış gibi gözükse de tesadüf değildir. rusyanın güneyini çizmek için birleştirilmeye çalışılan güney kafkas hattı üzerinde söz konusu etraf ülkeler (türkiye, gürcistan, azerbaycan ve ermenistan) farklı bir önem teşkil etmektedirler. öte yandan ermenistan-türkiyeve azerbaycan arasındaki karabağ sorunu ancak, türkiye'nin rusyayı yalnız bırakma politikaları üzerine sağlam ve güvenilebilir hamleleriyle çözülebilir.

çağımız artık iç siyaset değil dış siyaset ağırlıklı işleyen bir çağdır. kutuplaşan dünyada tüm bu gelişmeler olağandır, fakat olağan gibi gözükmeyecek olan ise sadece tek taraflı yakınlaşma durumlarıdır. ayrıca ermenistanın türkiyeye muhtaçlığı ermenistanın amerikaya veya rusyanın abhazya veya osteyaya muhtaçlığından daha fazladır.