ben bilmem beyim bilir – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
kadınların topu eşlerine attıkları cümledir ama durum her zaman böle olmayabilir kadın aklı ermediği için de bu cümleyi kurabilir
beyinden mahrum kadınların kurduğu cümle..bunların düşünme yeteneği yoktur,zorlamazlar kendilerini...
ataerkil ve sosyo-kültürel yapının getirdiği ya da götürdüğü bir şeydir. şaşırmamak, lazımdır. asıl aşağılanması gereken bence ben bilirim ci, ben ne diyorsam o cu zihniyettir. bu zihniyetin eseridir çünkü bu cümle. eğri oturup doğru konuşalım. erkeğin hayata dair her alanda, her yolla yapabildiği, şiddet de dahil olmak üzere, bu denli baskıcı ve kadını tahakküm altına almaya çalışan ve alan tutumu olmasa; bu cümle yerleşmezdi bu şekilde kafalara.

(bkz:ataerkil toplum) (bkz:erkek egemenliği).

biraz elektiriklendirmek lazım beyinlerimizi ve düşünmek. üzerimizdeki baskıyı. kadın ya da erkek fark etmez. çünkü erkeğin üzerindeki baskı da yadsınamaz bir gerçek (bkz:toplumsal cinsiyet). ataerkil toplum un başka bir deyişle erkek egemen toplumun ya da birilerinin yarattığı ve kafamıza ite kaka dayattığı roller, kurallar, hani o yıkılmaya bile çalışılmayan, boyun eğilen tabular, kadına olduğu kadar erkeğe de baskı yapıyor. neden. çünkü erkek adam ........(u: noktaları siz doldurun kafanıza göre).

bu cümleyi kuranlar kadar (bkz:ben bilmem babam bilir) ya da (bkz:ben bilmem abim bilir), hatta ve hatta (bkz:ben bilmem toplum bilir) ci insanlardan da bahsetmek lazım. bu tip insanlar da çok fazla, kadın ya da erkek. babasının, abisinin, toplumun baskısıyla türban takan, onun baskısıyla onun istediği bölümü okuyan ya da onların istediği gibi biri olmaya çalışan vs vs insanlar yok mu. babam büyüğümdür, ne derse ne isterse kabulümdür gibi toplumsal bir normdan benim haberim yok. saygı dışında. ya da toplum dediğin sen, ben olmasak yok olacak bir kavram; allah gibi metafiziksel, doğaüstü bir kavram değil. bu önüne konan her yemeği tadı güzel ya da çirkin olsun, beğenseniz de beğenmeseniz de yemek gibi bir şey. kendimizi bilmiyoruz, düşünmüyoruz, sorgulamıyoruz vs. vs. biri demişti, sen git erkek arkadaşına, kocana, babana anlat feminizmi. sonra gel bana feministlik tasla diye. ahanda aynen bundan işte. bir şeyleri savunuyoruz ama onların temelde ne olduğundan bihaberiz. sloganlara takılıyoruz, irdelemiyoruz, düşünmüyor ya da sorgulamıyoruz. toplum, devlet, baba, tarih vs vs ne diyorsa, o doğrudur diye kabulleniyoruz ya da kabullendiriliyoruz. birilerini, bir şeyleri eleştirirken ya da aşağılarken önce kendimize bakmamız lazım. belki sen de zihniyet olarak bu ben bilmem beyim bilir ci kadından farksızsındır. farklıysan ya da ona veya onun türevlerine benzememeye çalışıyorsan da ne mutlu sana.
başına ne gelirse hakediyorsun o zamanlık insan müsveddesinin cümlesidir. hatta başına gelenleri gülerek izleyeceğim beyinsiz mukavva dedirten, çileden çıkarandır.