ingilizce egitim veren universitelerden mezun olup ingilizce konusamamak – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
(yabancı) dil öğrenmenin (bkz:yabancı dil öğrenmek) hiç de kolay olmadığı; önce eğitim, sonra emek ve uğraş, ilgi istediği göz önünde bulundurulursa bokun tek tarafa atılmaması gerektiği göze çarpıp duvara, ordan da kafaya sekebilir. bi de bazıları dile yatkındır, çabuk kapar, bazıları ise kendi dilini bile öğrenememiştir, geçtim yabancı dili. çok da anormal, hatta önemli değil bu durum. alışmak lazım alışmak.
kıbrıstaki okulların para kaygısı ile öğrencinin hazırlık yılındaki gevşekliğinin sonucu. kıbrıs üniversitelerine türkiye'de pek iyi gözle bakılmamasının nedeni.

ydü türkiye'deki çoğu özel üniversiteden farklı bir ingilizce eğitimi vermese de, bitirme sınavı için aynı kriterlere uymamaktadır. hazırlıkta sınıf geçme notu 60'lardan 40'lara 30'lara kadar inebilmektedir. türkiye'deki çoğu özel üniversite hazırlıktan geçme notunu 75 yapıp, geçemeyenlere sınıf tekrarı yaptırmaktadır. (u: ydü'de bu çok çok nadir meydana gelir)

öğrenci de üniversitedeki ilk senenin verdiği kaygısızlık ve aileden uzakta olmanın rahatlığıyla başka boyutlara dalıp hazırlığı sallamamaktadır.

okul standartlarını yükseltse, öğrenci de mezun olduktan sonra ah vah edeceğine az biraz dersi dinlese başa gelmeyecek durumdur.

sonuçta, öğrenci her yerde öğrencidir, eğlenmelidir, çoşmalıdır, gülmelidir, bu günler bi daha gelmezdir..ama üniversite okumak sadece bundan ibaret değildir.

(u: ydü'de hazırlık okumadım)(u: ama çoğu arkadaşım okudu)(u: dolayısıyla bunlar kişisel gözlemdir)(u: kimse üstüne alınmasındır)
kişinin bir seneyi sadece gidip gelmekle geçirdiğinin göstergesi. isteyen verilmesede öğrenir değil mi uğurcum...
mükemmel mesleki ingilizcenin olmasına rağmen ve hatta bu terimleri bir ingilizden çok daha iyi bilmene rağmen ,biri yol sorduğunda hiç ingilizce okumamış gibi yarı tarzanca konuşmak zorunda kalmak...marmaris'te liseden terk garsonlar bile daha iyi konuşuyo,çok dokunuyo insana çok!
bu salaklık öğrencilerin değil,okullarındır,çünkü okullar genelde,ingilizcenin gramerini,yapısını kurallarının bilmeden,ingilizce kelimeleri öğretmeyi kendilerine amaç edinmişlerdir.bu da yanlışlığın ne derece salak bir durumda olduğunu gösterir.
teorik ingilizce görüp de pratik ingilizce bilmeyenlerin çok rahat içlerinde sayılabilecekleri güruh.