uluslararasi iliskiler bolumu – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
ilk iki senesi adeta yatarak geçilen, üçüncü sınıfa gelindiğinde hafif zorlanmalar yaşanan, fekat son sınıfa gelindiğinde makattan kan çeken bölüm.
istemeden okunuyor olsa da bu bölüm, birici sınıf biter bitmez "ne yapmak istiyorum?" sorusunu işbu bölümü okuyan şahsın sormasının akabindeki yıl tez elden cevaplaması ve ona göre kendisine bir yol çizmesi ileriki senelerde canların sıkılmasını engelleyecek güçlü bir panzehir rolü görecektir. yollar bellidir aslında; olası uluslararası kurum ve kuruşlardaki iş imkanlarının yanı sıra malumunuz işbu bölümün asıl amacı birer diplomat, konsolos yetiştirmektir (!?) ki konsolos olmak için mutlak bir kriter midir işbu bölümü okumak, bu ayrı bir tartışma konusudur. herneyse, bir de akademisyen olmak alternatifi vardır.. velhasıl ben etmedim siz edin ve vakit geçmeden körpe ay ar cı lar yolunuzu çizin! en çok neye ilgi duyuyorsunuz, düşünün ve uzmanlaşmak istediğiniz alana karar verin! bilinçli olarak ona yönelerek araştırmalarınızı ve incelemelerinizi yapın.. ben de çok geç kalmış sayılmam aslında ama.. (u: hadi oradan) (u: geç olsun güç olmasın) (u: :))
genel kültür'ü , siyaseti sevenler için super, iktisadi idari bilimde ki en okunulabilir bölüm...

bölümün amacı; uluslararsı ılişkiler bölümü’nün amacı, yeni ve çok boyutlu dünya dinamiklerini ele alan bir programla, tarihsel, sosyolojik ve siyaset bilimine ilişkin konularda yüksek formasyon sahibi olarak yetiştirdiği öğrencilere uluslararası kuruluş ve örgütlerde çalışabilecek, iç ve dış politika bağlantılı siyasi ve ekonomik konularda araştırmacı niteliği kazandırmaktır
genel kültür edinilenebilecek,bazı insanların sandıgından çok daha zor ve sadece ezbere degil kafa çalıştırıp araştırmayada dayanan;eger mezun olunabilirse iş yelpazesi gayet geniş olan herkesin yapamayacagı ama laf atmaktan çekinmedigi iktisadi idari bilimlerin okunabilitesi olan tek bölümü
genel kültür açısından değerlendirildiğinde okunabilecek en gözde bölüm, ancak ydü uluslararası ilişkiler bölümünü farklı üniversite & bölümler ile kıyaslayıp, değerlendirecek olursak; dersleri arasında bilgisayar & matematik derslerinin bulunmadığı, yabancı dil seçmeli dersinin mühendislik fakültesinde bile almanca olarak verildiği halde ydü uluslararası ılişkiler bölümünde bulunmadığı, genelde derslerin ezbere dayalı olarak işlendiği ve eğer ki ingilizceniz ve ezber kabiliyetiniz vasat değil ise bölüm hocaları tarafından el üstünde tutulacağınız; yıllardır kış aylarında iki kat giyseniz de donduğunuz taş binada, yaz yaklaştığınızda tam tersi yanıp tutuştuğunuz ve derslerin yükü karşısında bitsin de kurtulsak modundan pek ayrılamadığınız, post-modernizm gibi mezun olunduğunda iş hayatında belki de hiç rastlamayacağınız cinsten derslerin verilebildiği, mesleğe yönelik değilde bilgi dağarcığınızı genişletmeye yardımcı olmaya çalışan yegane bölüm; (bkz:ir206)