ateizm – ydü sözlük – kibris ta bir sözlükcük | artik haber daha yakin
bu görüşü kabul etmiş kişiler henüz yeterli araştırmayı yapamamış kişilerdir ki yeterince araştırınca tanrının varlığını kabul etmek zorunda kalırlar zaten.

allan rex sandage gibi bilim adamları, anthony flew gibi ateistin önde gidenleri az biraz araştırınca tanrının varlığını kabul etmişlerdir(u: örnekleri çoğaltabilirim)

zaten her ne kadar kabul etmeseler de hepsinin içinde bir yerlerde bu inanç mevcuttur, sadece henüz emin değillerdir, şüphe ediyorlardır, o zaman kendilerine tavsiyemiz bilime dört elle sarılıp araştırmaya devam etsinler

'tanrı yoktur diyen bir aptalın zihninde bile kendisinden daha yetkini düşünülemeyen bir tanrı fikri vardır'(u: anselm)
ateist insan akılcı, supheci, soru soran insandır. ona, bu dünya, düzen nasıl kendi kendiliğine bu kadar bizim yararımıza yaratılmış olabilir kendi kendine olabilecek birsey mi bu dersin, tamam bir yaratıcı var olabilir ama onun insanlara bir kitap aracılığıyla kurallar günderdiği ne malum der. din olmazsa insanlar insanlıktan çıkar ahlak, saygı kalmaz kimsede eğer tanrı korkusu olmazsa dersin, ahlakı din mi yarattı insanlara getirdi, ahlak her canlının her hücresinde var olan bir şeydir, ahlaksız olanın zaten tanrı korkusu olmaz. ahlaka inanırım din zorunluluguna inanmam der. ıkna olmaz kolay kolay, insanın inancını sorgulattırır.

unutmayalım ki her insan ateisttir. dünyada binlerce tapılan tanrı vardır ve sen sadece bir tanesine iman ediyorsan digerleri icin bir bakıma ateist olursun. gercek ateistler, sadece bunun bir tanrı daha ötesine geçmiş kişilerdir.
(u: alıntı citikaplumbaa) ateist olan bir insanın fahişe olmasında ya da hortumcu olmasında nasıl bir zarar olabilir

tanrı yoksa hesap verilecek bir şey de yoktur çünkü

yazar, ortada hesap verilecek bir tanrının yok olduunu düşünürsek fahişe veya hortumcu mu olacaksınız, tanrının varlığı mı tutmaktadır sizi acep diye düşünmektedir.
dinleri alaşağı eden bir şeytan işidir. zaten sınanmaya başladığımız o gün; havva kızımızın ve adem oğlumuzun o yasak, yeme denilen meyveyi yediği gün, dananın kuyruğunun koptuğu an idi. ulan insanlık bu hale gelmezdi be. hiç bitmeyen bir sınanma maratonu başladı o gün. hay kemikleri kırılasıcalar.(u: swh)(u: şimdi inanç sahibi insanlar yine aşağılıyorum sanar ve basar eksiyi)(u: canları saolsun, kafalarına göre).

neyse, düşünülenin aksine bir sistem değildir ateizm. ilahi bir gücü ve bu ilahi gücün dünyaya vahiylerle, peygamberler aracılığıyla kutsal kitaplar ve kurallar bütünü gönderildiğini savunan teizm(u: semavi dinler) in, hatta monoteistlerin aksine; dünyanın, evrenin, insanın ve insana ait hiçbir şeyin doğaüstü bir güç tarafından yaratılmadığını iddia eder. merak edenlere, ellerinin altında internet gibi yüce bir kaynak olduğunu hatırlatırım.(u: ayrıca semavi dinlerin kaynaklarından araştırmayınız)(u: çünkü onlar haliylen inkar üzerinden yorumlarını yaparlar)(u: taraflıdır yani)(u: bilmem anlatabildim mi)

(u: bunu alan bunları da aldı)

(bkz:teizm)

(bkz:monoteizm)

(bkz:deizm)

(bkz:agnostisizm)

(bkz:budizm)

(bkz:şamanizm)
nietzsche'nin başını çektiği, 'ey güneş, aydınlattıkların olmasa halin ne olurdu?' benzeri bir cümle üzerinde düşünmeye sevk eden inanç modeli. amaçları inanç olanlar için amaçsız olarak görülürler ancak hayattaki tek amacın inanç olması bence bir nevi insanın acizliğidir. inanç olmadan da yaşanılabileceğinin ya da daha doğrusu bir şeye inanmadan da doğru-yanlış, iyi-kötü ayrımının yapılabileceğinin göstergesidir. zira iyiyi ve kötüyü insan ve toplum kendi değer yargılarına göre yaratır. bu yüzden ülkeler ve toplumlar arasında ahlaki, felsefi, örf ve adetler açısından büyük farklar vardır. değerleri ve inançları tanrı değil, toplum yaratır..

(u: kötüleyin hadi)

(u: meraklısına) (u: ateist değilim)
maddecilik ve idecilik sapağından ,monitöre göre sola sapıldığında varılabilecek olan yerdir. temelde tanrının varlığını inkar etsede ,bunun sebebi kanıtlanamadığı içindir (u: diyor ateist). eğerki tanrının varlığını madde olarak birisi açıklayabilirse, o zaman artık hidayete erip ,küçük çocuklara akşam işden dönerken şeker dağıtabilceklerini ateistlerde kabul eder zaten...

ateizmde ki çelişki: yaratıcıyıda yaratılmışlar gibi görmeye çalışmaktıdır. amma velakin alemi yaratan yarattıkları gibi olmak zorunda değildir.

şimdi bu klavyenin aklı olsa. ona:" seni yapan bi bilgisayar mühendisi var. onun elleri var tutabilir,gözü var görebilir" dense. klavye, kendisini imal edeni kendiyle kıyaslayacağı için:' hadi len ordan hiç eli olur mu?' diyecektir. az bişe inanacak gibi olsa kocaman tuşları filan vardır diye hayal eder.

bi klavye başka klavyeye:(u: gel beraber berber internet kafe açalım demiş) "olum bizi imal eden filan yok. bizim üstümüze bişiler geliyor ,bunlarıda elektrik dalgaları ile gönderiyoruz , kendi kendine olmaktadır" dese, peşinede :"hani göster madem nerde imal edenin" dese, malum klavyenin gözü olmadığı için gösteremeyecektir. ülen buda nası klavye böle konuşuyor ama göremiyor. neyse mevzuyu piç etmeyelim .aynen bunun gibide insan oğlu yaratıcıyıda kendi gibi bişi olarak düşündüğü için 'madem yaratıcı hani nirede' diye sormaktadır... herşey kendine sıradan gelmeye başladığı için olan bitenin farkında değildir. gorada ki ağaçtan sarkan sucuklara herkes şaşırmıştı ,ülen ağaçtan portakal sarkıyor kimsenin ilgisini çekmiyor. çamurdan tatlı bişi ,acaipbiş...

(bkz:allah akıl fikir versin)
insanların sahip oldukları ahlak ve değer yargıları sayesinde çeşitli suçları işlemekten uzak durdukları kimsenin aklına gelmez mi.. bizler günah olduğu için mi hırsızlık yapmıyoruz yoksa yanlış olduğu için mi ? bizler cenneti garantilemek için mi ibadet ediyoruz yoksa tanrıya olan sadakatimizi belirtmek için mi ? insanların davranışlarını bağlı oldukları inanç seviyesinde değerlendirenler bu size : kendi yerine gece birlikte olduğu fahişeyi hutbeye yollayan halifeleri de biliyoruz yaptığı buluşlarla dünyada birçok soruna e hastalığa çözüm bulan ateist bilimadamlarını da.

(bkz:allah akıl fikir versin)